Work hard, play hard ☺

Tue, 11/26/2013 - 14:45 -- admin

- Gde ćeš na letovanje?
- U Beograd.
- Kakav ti je to odmor?
- Dvomesečni i radni ;).
        
Ovako je tekao razgovor sa većinom mojih prijatelja nakon što sam saznao da sam izabran za jednog od 20 najboljih studenata u Srbiji koji će dobiti jedinstvenu priliku da se ovog leta upoznaju sa radom u jednoj velikoj telekomunikacionoj kompaniji. Sada, nekoliko meseci nakon završetka prakse, siguran sam da je prijavljivanje za praksu u Vip-u bilo nešto najbolje što sam mogao da uradim ove godine. Oduševljenje i dalje ne prestaje.

Fenomenalan smeštaj u hostelu u samom centru grada učinio je da se mi, studenti koji živimo van Beograda, osećamo kao kod kuće. Nas devetoro koji smo tu proveli ovo leto postali smo ubrzo jedna velika porodica, uvek spremna za druženje, obilazak grada i provod. Da smo imali još koju nedelju duže, verujem da bismo upoznali grad bolje od mnogih Beograđana.

Suprotno svim očekivanjima, ni rano ustajanje radnim danima, ni dvadesetominutno probijanje kroz saobraćaj nam nije teško padalo jer smo znali da će nas na poslu uvek sačekati vesela i radna atmosfera i uvek nasmejana lica naših kolega. I barem jedna nova informacija svakog dana.

U početku jeste bilo teško navići se na novu terminologiju, sleng i probleme na čijem rešavanju moj sektor svakodnevno radi. Ali, ubrzo sam i ja upao „u mašinu“ i lepo se uklopio. „Pitaj vendora koliko će koštati čejndž rikvest za novi sistem čardžinga da znam šta da kažem kolegama iz p’rčasinga“ – savršeno jasna i nimalo neobična rečenica ☺.

Da ne bude da je Vip samo „all work and no play“, ne mogu a da ne spomenem i uvek prijatne jutarnje kafe na terasi kao i neprestane vatrene utakmice stonog fudbala, bez roštiljanja – razume se ;).

Sve u svemu, iskustvo koje sam stekao i činjenica da sam za kratko vreme upoznao veliki broj pametnih i vrednih mladih ljudi učiniće da praksa u Vipu i protekla dva meseca ostanu zauvek u mom sećanju.
 

Jovan Turanjanin
Elektronski fakultet u Nišu
2012/2013

Zvanična podrška

Medijski partneri

Partneri

Studentske organizacije