Ukupno 61 kandidat ulazi u drugu fazu selekcije

Wed, 11/20/2013 - 15:34 -- admin
24.01.2012.

Nakon završetka procesa prijavljivanja na konkurs za novu generaciju Vip studenata, stručni žiri je od 91 kandidata, čije su prijave ocenjene kao kompletne, odabrao 61 studenta za drugi krug selekcije u okviru projekta „Budi Vip student”.

Odluka je doneta na osnovu analize sledećih elemenata: poslatog CV-ja (prosečne ocene tokom studiranja, broja preostalih ispita, stipendija koje kandidat poseduje, godina studiranja, nivoa znanja engleskog jezika, vannastavnih aktivnosti i osvojenih nagrada) i ocene odgovora na postavljena pitanja.

Prema pravilima konkursa, odgovori na pitanja na engleskom jeziku trebalo je da budu kratki i da na originalan način predstave koliko kandidati poznaju oblast telekomunikacija, kao i koliko ih zaista zanima usavršavanje u ovoj oblasti. Takođe, nivo engleskog jezika u odgovorima trebalo je da bude zadovoljavajući, bez grešaka u pisanju i gramatici. Uz to, kandidati su morali da zadovolje osnovne uslove konkursa (da su redovni studenti završne godine osnovnih studija ili apsolventi kojima nije istekao apsolventski staž, sa minimalnom prosečnom ocenom 8, kao i da dobro poznaju engleski jezik i rad na računaru).

Svi studenti, koji su prošli u drugi krug selekcije, biće pozvani na individualne razgovore, u periodu od 1. do 14. februara, gde će pokazati zbog čega svoju budućnost vide baš u telekomunikacijama, koliko su ambiciozni i energični, kao i koliki potencijal i želju za daljim učenjem i napredovanjem poseduju. Nakon pojedinačnih intervjua, spisak kandidata biće sveden na 40 finalista koji će početkom marta imati priliku da se takmiče za 20 Vip stipendija.

Najboljih 20 studenata očekuju vredne nagrade: plaćena dvomesečna letnja praksa u Vipu, notebook računar i smart telefon iz Vipove ponude sa priprejd SIM karticom i 15.000 dinara kredita, kao i dva edukativna soft-skills seminara u okviru Vip kluba, predavanje stručnjaka Telekom Austria Grupe u okviru TAG kluba, uz mentorstvo menadžera Vipa tokom prakse i master studija.

Zvanična podrška

Medijski partneri

Partneri

Studentske organizacije