Najbolji studenti iz cele Srbije na korak od titule Vip studenta

Wed, 11/20/2013 - 15:31 -- admin
05.03.2013.

Vip mobile je proteklog vikenda na Srebrnom jezeru organizovao poslednji, finalni krug selekcije studenata, u okviru projekta stipendiranja „Budi Vip student”. Za titulu 20 Vip studenata nadmetalo se 40 finalista sa državnih fakulteta poslovne, tehničke i IT orijentacije sa univerziteta u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu. Tokom dva dana boravka na Srebrnom jezeru, 40 kandidata učestvovalo je u različitim kreativnim radionicama, interaktivnim igrama i rešavalo „studiju slučaja“. Zbirna prosečna ocena finalista tokom studija je 9,09, što svedoči o kvalitetu ovogodišnjih kandidata i težini zadatka da se izabere 20 najboljih.

Pravu erupciju ideja na Srebrnom jezeru pokrenule su brojne kreativne radionice, a glavni zadatak studenata u okviru velikog finala bio je da osmisle nove proizvode i usluge iz oblasti telekomunikacija. Članovi stručnog žirija, prof. dr Galjina Ognjanov sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu, prof. dr Aleksandar Nešković sa Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu i Dejan Kastelic, član Upravnog odbora Vip mobile, pratili su kako budući Vip studenti reaguju i odgovaraju na različite poslovne izazove u domenu telekomunikacija. Posebno su pohvalili njihove sveže ideje o budućnosti mobilne telefonije i proizvodima i uslugama koje bi želeli da uvedu na domaće tržište.

Žiri će na osnovu rezultata u sve tri faze selekcije do 23. marta odabrati 20 stipendista. Imena pobednika konkursa „Budi Vip Student“ biće objavljena na sajtu www.jasamvip.rs.

Pobednike pete generacije Vip stipendista očekuju vredne nagrade: plaćena dvomesečna letnja praksa u Vipu, notebook računar i smart telefon iz Vipove ponude sa priprejd SIM karticom i 15.000 dinara kredita, kao i dva edukativna seminara i predavanje stručnjaka Telekom Austrija Grupe u okviru TAG kluba, uz mentorstvo menadžera Vipa tokom prakse i master studija.

Za titulu Vip studenata nadmetalo se 40 finalista sa odgovarajućih fakulteta četiri državna univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu. Studenti su došli sa Elektrotehničkog, Saobraćajnog, Ekonomskog i Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu, Elektronskog i Ekonomskog fakulteta u Nišu, Prirodno matematičkog, Ekonomskog i Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu i Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu. Ove godine među finalistima su bili najbrojniji studenti Fakulteta organizacionih nauka, Elektrotehničkog i Ekonomskog fakulteta iz Beograda.

Učesnici finalnog kruga uspešno su prošli prethodne dve faze selekcije. U prvom krugu, stručni žiri je odabrao kandidate na osnovu analize poslatog CV-ja (godina studija, prosečna ocena tokom studija, broj preostalih ispita, stipendije koje kandidat već poseduje, vannastavne aktivnosti i dosadašnje nagrade) i ocene odgovora na tri postavljena pitanja na engleskom jeziku. U drugi krug prošlo je 60 kandidata, koji su imali priliku da na individualnom intervjuu pokažu zbog čega svoju budućnost vide baš u IKT industriji, koliko su ambiciozni i energični, kao i koliki su im potencijal i želja za daljim učenjem i napredovanjem.

Zvanična podrška

Medijski partneri

Partneri

Studentske organizacije