Odabran 61 kandidat za drugu fazu selekcije projekta „Budi Vip student“

Wed, 11/20/2013 - 15:20 -- admin
13.02.2013.

U okviru šestog po redu konkursa za projekat „Budi Vip student“ koji je početkom decembra prošle godine raspisala kompanija Vip mobile, stiglo je 107 prijava studenata fakulteta IT, biznis i tehničke orijentacije u okviru državnih Univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i Novom Pazaru, a u drugi krug selekcije ušao je 61 student.

Osnovni kriterijumi pri odabiru studenata bile su njihove prosečne ocene tokom studiranja, stipendije koje poseduju, godina studiranja, nivo znanja engleskog jezika, vannastavne aktivnosti, broj preostalih ispita, kao i ocene odgovora na postavljena pitanja. Odgovori na pitanja na engleskom jeziku trebalo je da budu kratki i da na originalan način predstave koliko su motivisani da učestvuju u projektu „Budi Vip student”, koliko poznaju savremene tehnologije i kako vide budućnost telekomunikacija. Pored toga, svi kandidati su morali da zadovolje osnovne uslove konkursa (da su redovni studenti završne godine ili apsolventi kojima nije istekao apsolventski staž, sa minimalnom prosečnom ocenom 8, kao i da dobro poznaju engleski jezik i rad na računaru).

Odabrani kandidati u odgovorima na pitanja pokazali su svoj potencijal i želju za daljim učenjem i stručnim usavršavanjem, visoku motivaciju za prijavljivanje na konkurs, originalnost i odlično znanje engleskog jezika.

U drugoj fazi selekcije, od 18. februara do 5. marta, predstavnici Vipa će organizovati individualne intervjue sa svim kandidatima i tako im dati šansu da se predstave na najbolji mogući način i kandiduju za ulazak u treći krug selekcije. Najboljih 40 studenata koji budu prošli u treći krug, nadmetaće se kroz kreativne radionice i interaktivne igre na završnom vikendu van Begrada, nakon kojeg će žiri odabrati 20 Vip studenata.

Novih dvadeset Vip studenata biće nagrađeno plaćenom dvomesečnom letnjom praksom, uz mentorstvo menadžera Vipa tokom prakse i master studija, dobiće notebook računare i smart telefone iz Vipove ponude, a očekuju ih i tri edukativna seminara iz oblasti poslovnih veština.

Zvanična podrška

Medijski partneri

Partneri

Studentske organizacije