Održan poslednji krug selekcije u okviru konkursa „Budi Vip student“

Wed, 11/20/2013 - 15:18 -- admin
15.04.2013.

Projekat „Budi Vip student“ ušao je proteklog vikenda u završnu fazu, u okviru koje se najboljih 40 kandidata sa državnih univerziteta u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu nadmetalo za titulu „Vip student“ generacije 2012/2013. Studenti su imali izazovan zadatak da kroz radionice, vežbe i "studije slučaja" pokažu svoje znanje iz telekomunikacija i biznisa, domišljatost, energiju i spremnost na izazove.

Najzanimljivi i najzahtevniji deo selekcije bila je „studiji slučaja“ u okviru koje su učesnici, podeljeni u timove, osmišljavali strategiju ulaska novog mobilnog operatera na srpsko tržište. Svoje predloge studenti su prezentovali pred članovima žirija u kome su bili prof. dr Aleksandar Nešković sa Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, prof. dr Galjina Ognjanov sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu i Dejan Kastelic, direktor u Vip mobile.

“Procenjujem da je najveća prednost ovog projekta što studentima daje šansu da steknu praktična znanja u realnom poslovnom okruženju i to u jednom od najbrže rastućih sektora u privredi. Sigurna sam da će 20 najboljih iskoristiti šansu koja im se pruža tokom letnje prakse u Vipu, da će vredno raditi i predstaviti se u najboljem svetlu“, istakla je Galjina Ognjanov, profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu.

Dejan Kastelic, direktor Vipa naglasio je: „Izuzetno mi je drago što ovoliko uspešnih akademaca svoju budućnost vidi u telekomunikacijama jer to garantuje dalji razvoj i rast i naše kompaniji i cele industrije. Njihova interesovanja i razmišljanja o poslovanju mobilnih operatera, koja smo čuli u toku selekcije, nas inspirišu i potvrđuju da je podrška visokom obrazovanju najbolja investicija u budućnost Srbije“.

Dvadeset najboljih učesnika na konkursu će u julu i avgustu boraviti na plaćenoj dvomesečnoj praksi u Vipu, gde će se prvi put susresti sa dinamikom i standardima poslovanja jedne međunarodne kompanije, i, uz mentorstvo Vipovih menadžera, učestvovati u rešavanju svakodnevnih radnih zadataka. Pored prakse, nagrade za studente su, notebook računar i smart telefon iz Vipove ponude, kao i tri edukativna seminara iz oblasti poslovnih veština.

„Pozivam kolege sa fakultetskim diplomama, da dok čekaju na posao, koriste svaku priliku da se prijavlje na konkurse poput „Budi Vip student“ jer će praksa koju obave biti njihova prednost u odnosu na druge nezaposlene. Takođe, finalni rezultat Vipovog konkursa nije najvažniji, jer sam za ova dva dana u Vrdniku saznala dosta o svojim kompetencijama, dobila iskustvo koje se u nastavi retko stiče i, što je najlepše, upoznala kolege iz cele Srbije koji su mi slični po profesionalnim ambicijama i pogledu na život“, kaže Ivana Glišić, jedna od finalista konkursa i student Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu.

Odluka o 20 Vip stipendista pete generacije biće doneta krajem aprila, pošto se sumiraju rezultati svakog kandidata iz kroz tri faze selekcije, a njihova imena objavljena u medijima i na sajtu www.jasamvip.rs.

Zvanična podrška

Medijski partneri

Partneri

Studentske organizacije