Mnogo smo dobili kao Vip studenti

Tue, 03/17/2015 - 16:04 -- admin

“U slučaju da ne budemo jedne od 20 izabranih u okviru “Budi Vip student” konkursa, nema veze, odlično je da smo i dovde stigle i sam finalni vikend nam je bio nezaboravno iskustvo, ostaće nam makar to.” Sada, nakon skoro dva meseca prakse, vidim da je to bila najveća laž koju sam izrekla drugarici ovog leta, jer tek sada vidim koliko smo ustvari mnogo toga dobile time što smo izabrane za Vip studente. Prvi put u velikom poslovnom sistemu, prvi put realna radna atmosfera, prvi put ne smem da se odlučim za snooze opciju po 5 put, a da mi to čak ni ne pada teško :).

Svoju praksu provela sam u Business Product Marketing sektoru gde su se mentori, ali i ostale kolege stalno trudile da nam približe stvarne poslovne situacije sa kojima se oni suočavaju i da nam prenesu svoje znanje i iskustvo, nešto što mi je omogućilo da naučim više nego iz većine knjiga, iz prve ruke i u praksi. Međutim, ono što me je “kupilo” svakako je atmosfera u kancelariji, ali i u čitavoj kompaniji – prijateljska atmosfera, smeh, timski rad, sve to čineći svakodnevni trud i vredan rad prijatnim i harmoničnim.
Svakako, ni zabava među studentima nije nedostajala. Posle dva meseca postali smo pravi razred, sa sve starešinom, deleći već toliko uspomena i internih šala, svi toliko različiti, a opet, toliko slični. Bilo je dovoljno samo 10 minuta sa nama u prostoriji da se to i primeti, ali i zapita, kako li su nas samo spojili J.

Ovakvo iskustvo teško je samo staviti na papir i opisati u par rečenica, to je nešto što se mora iskusiti.  Zato bih uvek svima koji žele da osete pravi timski rad, nauče nešto novo, značajno i praktično i upoznaju divne ljude, preporučila  ovu praksu i sigurna sam da nikada ne bi zažalili što su leto proveli bez mora :).

Nela Cvetković
Fakultet Tehničkih Nauka, Novi Sad
Business Product Marketing
2013/2014

Zvanična podrška

Medijski partneri

Partneri

Studentske organizacije