Bila bih luda da propustim ovakvu šansu

Tue, 03/17/2015 - 16:02 -- admin

Prva pomisao koja mi je prošla kroz glavu kada je odabrana nova generacija Vip studenata za 2014.godinu bila je: “Živeću i radiću u Beogradu 2 meseca?!?! Sjajnoooo, ne mogu da verujem! :) ”

Druga pomisao bila je nešto manje pozitivna: “Čekaj, dva meseca tokom leta, 8h radimo svaki dan, a moje društvo je na raspustu, ide na plažu , izlazi…kako ću ja bez raspusta?!” E pa odgovor na ovu drugu nedoumicu sam saznala vrlo brzo…. Sve to, i više, mogu takođe i ja sebi da pružim a gde? Pa u Beogradu! :)

Dvomesečna praksa u kompaniji Vip Mobile meni je donela mnogo više nego što sam u samom početku očekivala. Mislim da niko od nas nije bio u potpunosti svestan šta nas očekuje na ovoj praksi, kako će izgledati naši radni dani, naša zaduženja i obaveze, hoćemo li zaista nešto uspeti da naučimo od zaposlenih u kompaniji, hoćemo li uspeti na bilo koji način da i mi, studenti, njima pomognemo i pokažemo nešto novo?!

Gomila pitanja na koje smo čekali odgovore rešena su već nakon prve radne nedelje. Mentori i ostali zaposleni u sektoru u kojem sam radila za vreme prakse bili su zaista spremni i voljni da nam pokažu šta je to što oni rade, koja su njihova glavna zaduženja, kako bi trebalo da razmišljamo, da otvorimo i proširimo svoje vidike kako bismo bili kreativniji i inovativniji jer upravo ova dva atributa opisuju kompaniju Vip Mobile u celini. Najiskrenije sam im zahvalna na svemu tome. Dan za danom naše znanje je postajalo sve značajnije, radne navike sve bolje, okruženje sve poznatije i prijatnije…

Pored svakodnevne izuzetne poslovne atmosfere koja je obeležila našu praksu, nova stečena znanja i jedno veliko iskustvo na kraju ne želim nikada da zaboravim. Vreme koje smo proveli na praksi prošlo je veoma brzo, bilo je dinamično, poučno, i sigurna sam da bih ovakvo leto opet ponovila!

Uz sve to, upoznala sam mnogo vrednih ljudi, sklopila nova poznanstva i nadam se da ćemo i nakon završene prakse nastaviti da se družimo i provodimo vreme zajedno…

Ako me pitate da li bih se opet prijavila na isti ovaj konkurs, moj odgovor bi glasio: “Bila bih luda da propustim ovakvu šansu. Naravno da bih!” :)

Dragana Stanković
Fakultet Tehničkih Nauka, Novi Sad
Business Product Marketing
2013/2014

Zvanična podrška

Medijski partneri

Partneri

Studentske organizacije