Pun pogodak

Tue, 03/17/2015 - 15:29 -- admin

Kada sam u januaru 2014. godine videla da je izašao novi konkurs za Vip studente, znala sam da je to prilika koju nikako ne treba propustiti. Već godinama unazad imala sam prilike da slusam priče o tome koliko je taj projekat jedno dragoceno iskustvo i jedan od najboljih načina da se još za vreme studija pripremimo za sve ono što dolazi nakon njih – dolazak u radno okruzenje, uklapanje u novu sredinu, rad u timu, sticanje praktičnih iskustava i sve to u jednoj od najvećih kompanija ne samo u Srbiji, već i šire. Zato nisam imala nikakve sumnje da li treba da se prijavim. Sada, 2 meseca kasnije, mogu da kažem da je ova odluka bila pun pogodak.

Od samog početka selekcije Vip je pokazao zašto je iz druge priče. :) Proces selekcije, koji generalno karakterišu neprijatnost i stres, ovde je pretvoren u razgovor u opuštenoj atmosferi gde se pažljivo vrednuju i ocenjuju sve kompetencije kandidata. Kako su krugovi prolazili, shvatala sam samo jedno, a to je da sve više želim da budem deo ovog pobedničkog tima.  Moja želja je krajem maja bila ispunjena kada sam obaveštena da sam ove godine nosilac laskave titule Vip student. 

Sledeći korak je bio izabrati sektor u kome želim da radim praksu. Da, dobro ste čuli, pored vrednih nagrada Vip studenti imaju i mogućnost izbora sektora. Moj izbor su svakako bile Finansije, a u okviru njih praksu sam počela da radim u sektoru Kontrolinga. Tamo me je sačekala topla dobrodošlica, a zatim me je ceo tim na čelu sa mojom mentorkom  uputio u posao koji ću raditi naredna dva meseca.  Njihova predusretljivost i razumevanje su moje prvo iskustvo u praksi učinili toliko prijatnim da sam od prvog dana poželela da postanem stalni član ovog tima. Uprkos svojim prepunjenim rasporedima i gomili obaveza, svi su bili raspoloženi da mi daju odgovore i objašnjenja na moja mnogobrojna pitanja. Sada mnoge od njih mogu nazvati ne samo kolegama već i pravim prijateljima.

Paralelno sa radom u svojim sektorima, Vip studenti imaju i svoj tim u kome se trude da ovo divno poslovno okruženje učine još boljim. Pa smo tako pravili svoje mini projekte gde smo predložili određene ideje koje bi rad u kompaniji učinili još prijatnijim.  Druženja sa Vip studentima kako za vreme, tako i van radnog vremena, su posebna priča, toliko pozitivnih i nasmejanih ljudi na jednom mestu uvek obećavaju nezaboravno iskustvo.

Svaki dan u poslednja dva meseca nosila su novi izazov, novo druženje i nova znanja, brzina kojom se dešavaju promene i timski pristup rešavanju problema čine ovu praksu neponovljivom i bez konkurencije na ovim prostorima. Ako želite da svoje radno iskustvo započnete u najboljim mogućim uslovima ovo je idealna prilika koju nikako ne treba propustiti.

Jovana Raković
Ekonomski fakultet u Beogradu
Controlling
2013/2014

Zvanična podrška

Medijski partneri

Partneri

Studentske organizacije